Kolmapäeva lõuna paiku peatas Hiiumaa liinil toimetav TS Laevad merevee madala taseme tõttu Rohuküla ja Heltermaa vahel parvlaeva Regula kurseerimise. Sõitma jäi vaid pisike parvlaev Harilaid. Rohuküla sadamasse kogunes hiiglaslik laevasaba.

„Need autod olid eile kella neljast [kl 16] saadik siin,“ teadis täna ennelõunal Regula laadimist uudistanud Hiiutransi autojuht Kert Kirs. Ise oli ta Hiiumaalt mandrile tulnud öise Harilaiu reisiga.

Sadama ooteplatsil tekkis elevus siis, kui laevafirma teatas, et Regula plaanib tänast esimest reisi kell 10.45.

Esireas ootanud rekkamehed ütlesid, et nemad olid sabas juba eile õhtul 18.40. Regula esimesele reisile nad kõik ei mahtunud, kuid paarkümmend minutit hiljem väljunud Harilaiuga said nad siiski üle.

Pika ootamise järel sai oma autoga Regulale sõita Emmaste valla mees Tiit Laja. „Mul oli eile õhtuks kella kümneks pilet broneeritud,“ ütles Laja.
Kõik sappatulnud autod ööseks sadamasse passima ei jäänud. „Osa pöödusid tagasi,“ ütles Laja. Kes sadamasse ootama jäid, ööbisid autodes. Rekkameestel on hea, autodes on korralikud magamiskohad, sõiduautodes ööbimine on täbaram. „Mul suur koer autos, Haapsallu hottelli poleks ma temaga koos saanud,“ nentis hiidlane.

Harilaid sõitis liinil ka öösel, ning siis käisid laevafirma töötajad autojuhte äratamas, et sõida nüüd.

Loe pikemalt Lääne Elust.