Tänasel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu erakorralisel koosolekul otsustati kutsuda tagasi EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg. "Kui Tombergi eemaldamise ettekäändeks on Ermamaa, siis see on selgelt ülepaisutatud otsus. Ermamaa vastutust tema kraesse lükata oleks väga suur viga," ütles Talvik.

"Mulle isiklikult jääb selline mulje, et sotsiaaldemokraadid puhastavad nii öelda EASi Reformierakonna valikutest. EAS-i nõukogu ja juhatus vahetus Anne Sullingu ajal," ütles ta. "Kui põhjus ei ole Ermamaa, siis oleks väga huvitav teada, mis see põhjus on. Otsuse detaile me veel ei tea, mis tõttu on seda raske kommenteerida."

Hanno Tomberg alustas tööd EASi juhatuses 2014. aastal ning Ermamaa otsus tehti kaks aastat varem. "Jah, Tomberg polnud 2012. aastal komisjonis, kuid kui me kuulasime ettevõtlusministrit Liisa Oviiri korruptsiooni erikomisjonis, siis ma küsisin, et kes vastutab? Ta vastas, et varasem juhatus ei saa vastutada ja praegune juhatus võib-olla on vastutav, seda alles arutatakse," sõnas Talvik.