14. novembril uurimist alustades kõrvaldas HKScan ametist kõik kolm juhatuse liiget: juhatuse esimehe Teet Soormi, äridirektori Margus Venelaine ja tootmisdirektori Meelis Pihlaku.

Soormi leping lõpetati täna koos kolme muu juhtivtöötaja lepingutega. Jari Latvanen ütles täna Ärilehele, et kahe teise juhatuse liikme, st Venelaine ja Pihlaku suhtes on uurimine lõpetatud ja nad jäävad ametisse. "Nad on ametisse ennistatud," ütles Latvanen.

Ettevõtte Balti üksuse uus juht on Anne Mere, kunagine Rakvere Lihakombinaadi juht, kes on 2013. aastast olnud KHKScani turundusdirektor. Nüüd on Mere mõlemal postil, korraga nii kontserni turundusdirektor kui ka Balti üksuse juht.

Latvaneni sõnul pole Mere Balti üksuse juhiks nimetamine ajutine lahendus, vaid püsiv.

Ehkki esialgne uurimine on lõppenud, vaatab HKScan dokumendid veel kord üle. "Nüüd vaatavad asjatundjad dokumente, et kas sellega asi piirdub, või on veel mingeid tegevusi tarvis teha," ütles Latvanen.

Kas on võimalik ka HKScani poolne süüdistuse esitamine Balti üksuse senisele juhile Teet Soormile? "Seda on veel liiga vara öelda," ütles Latvanen.