Kui Hiinas võttis 60 aasta eest võimu kommunistlik partei, tauniti lemmikloomapidamist kui kodanlaste harrastust. Nüüd on see harjumus taas tõusuteel koos keskklassi kasvuga, kirjutab Reuters.

Pekingi ülikooli Hiina kirjanduse õppejõud Lia Yang Liu ostis oma koerale GPS-träkkeri, mille ta kinnitab koera kaelarihma külge.

Lemmikloomaelektroonikaturg on Hiinas veel väike, kuid kasvav. Lemmikloomadele tehnoloogiavidinate tootja Suga tehnoloogiajuht Alfred Ng prognoosis, et Hiina turuosa on maailmas selles vallas vaid viis portsenti. Transparency Market Reseacrh nimelise turuanalüüsifirma andmetel oli turu suurus läinud aasta lõpus miljard dollarit.

Ng prognoosis, et Hiina turuosa kasvab 2014. aastaks 20 protsendile. Turuanalüüsifirma prognoosi kohaselt on siis maailmaturu maht juba 2,5 miljardit dollarit.

Suga toodang aitab jälgida lemmikloomade tervist ja söögikoguseid. Loodetakse luua tehnikavidin, mis jälgiks lemmiklooma emotsioone.

Tarkvarafirma Guangdong Lekong IOT Technology turundusdirektor Chen Xufen ütles, et igal aasta müüakse Hiina turul enam kui kümme miljonit lemmikloomade tehnoloogiatoodet.