Legendaarne investor kinnitab, et Euroopa peab ometi ükskord ära tundma oma vaenlased, nii sise- kui välisvaenlased, vahendab USA populaarne investorite kanal CNBC.

„Euroopa kõnnib justkui unes unustusse,“ lausus Soros. „Eurooplased peavad üles ärkama enne kui on liiga hilja,“ kinnitas ta.
„Kui seda ei tehta, läheb Euroopa Liit sama teed nagu Nõukogude Liit 1991. aastal,“ lausus Soros.

Sorose sõnul elab euroliit praegu läbi revolutsioonilist hetke ning selle tulemus on väga ebakindel. Sorose sõnul on kõige hullem, et ei Euroopa liidrid ega tavalised kodanikud mõista seda.

Euroopa liidrite käitumine meenutab Sorose sõnul NSVLi poliitbüroo käitumist ajal, mil riik kokku kukkus, andes välja ukaasi justkui oleks neil veel mingi tähtsus.

Sorose sõnul on maikuised Euroopa Parlamendi valimised euroliidu järgmine pöördepunkt, sest euroliidu vastased ning euroskeptikud teevad tõenäoliselt väga eha tulemuse. „Kahjuks naudivad Euroopa vastased eelist,“ kinnitas Soros, lisades, et selleks on mitmeid põhjusi. Nende seas oma aja ära elanud parteide süsteem mis valitseb suuremas osas Euroopa riikides, lepete muutmatus ning asjaolu, et Euroopa Liidu aluspõhimõtetega vastuollu läinud riikide distsiplineerimiseks ei ole õiguslikke tööriistu.