Läti prokuratuur süüdistas Ossinovskit seoses 500 000 euro üle andmisega Magonisele kahes asjas. Üks nendest oli altkäemaks vedurihanke eest, teisena väideti katset mõjutada Venemaa raudtee endist presidenti Vladimir Jakuninit saatma vedureid Lätisse remontimiseks.

„Süüdistuse esimeses episoodis jõuti, nagu ma aru saan, selgusele ja seda enam pole. Teise episoodi suhtes protsess veel jätkub,” ütles Ossinovski.
Ta nimetas süüdistust proovida Venemaa raudtee presidenti mõjutada absurdseks sarnaselt väitele, et Eesti president saab ebaseaduslikult mõjutada Ameerika Ühendriikide presidenti.

Samas ei soostunud ettevõtja täpsustama, millise tehinguga hiiglaslik sularahasumma Magonisele liikus. „Korrektne oleks, et neid fakte kuuleks minu käest kohus, seetõttu ei saa ma siin midagi öelda,” lausus ettevõtja.

2016. aasta novembris laupäevalehele LP antud intervjuus selgitas Ossinovski, et ta palkas Venemaa Raudteede endise juhi Vladimir Jakuniniga perekondlikult lähedalt seotud Magonise.

„Oli hädasti vaja leida võimalus Venemaa Raudteedega kokku leppida, et nad saadaksid oma vedurid meile. Jutt on 20 miljoni euro suurusest tellimusest. Meie seda probleemi lahendada ei osanud. Mul puuduvad sellised sidemed. Seejärel küsisin abi oma healt sõbralt Magoniselt, kas ta saaks aidata. Tal olid Venemaa Raudteede toonases juhtkonnas mõjukad sidemed,” rääkis Ossinovski.