"Mõnes mõttes oleme me täna juba kriisis," tõdes Länts ning tõi selle kinnituseks välja kolm põhjust.

"Kui Danske lahkub ning Nordea sisuliselt on juba lahkunud, siis meie tarbijate ja ettevõtete jaoks on laenu muutunud viimasel ajal pigem kallimaks," rääkis Länts, lisades, et olukorra lahendamisele ei aita kindasti kaasa ka eelmise valitsuse otsus reklaamiseaduse osas, mis oluliselt piirab laenuteenuste reklaami. Eelkõige on see keelatud teles ja raadios ning väga oluliselt piiratud teistes kanalites.
"See ei võimalda erinevatel pankadel oma laenutooteid tutvustada ning vähendab konkurentsi," rääkis Länts.

Teisena tõi Länts välja demograafilised prognoosid. Kui praegu on meil pensionäri kohta kaks töötajat, siis aastal 2050 1,3. Läntsi sõnul proovime me seda juba aastaid lahendada läbi teise pensionisamba. "Mina ei usu, et vähenevat töötajaskonda on võimalik lahendada läbi säästmise," lausus Länts.

Kolmanda põhjusena tõi ta välja meie madala riigivõla ning valitsuse tahtmatuse laenu võtta olukorras, kus intressid on maailmas kõige madalamal tasemel. "Ma ei pea seda mõistlikuks,lausus ta.

Bigbanki juhatuse liikmetena jätkavad finants- ja tehnoloogiavaldkonna eest vastutav Sven Raba ning riskivaldkonna eest vastutav Mart Veskimägi. Juhatuse neljas liige Pavels Gilodo lahkus Bigbankist 28. veebruaril.

„Martin Länts on ennast Bigbankis tõestanud võimeka juhina,“ selgitas panga nõukogu esimees Parvel Pruunsild. „Vastutusvaldkondade ümberjagamise tulemusena võttis ta enda kanda põhirolli panga filiaalide juhtimisel kõikides tegevusriikides, mistõttu panga nõukogu kinnitas ta ka uueks juhatuse esimeheks.“

„Bigbanki tervis on hea, see on tugev kasumlik ettevõte, millel on potentsiaali kasvada nii tänases üheksas tegevusriigis kui ka uutel turgudel – kindlasti soovime turuosa oluliselt juurde võita ka koduturul Eestis. Usun, et tegevusmahu ja -ulatuse kasvatamine lähiaastatel on võimalik tänu panga selgele nägemusele olla digitaalpank, mis toetub panga poolt arendatud moodsale infosüsteemile,“ märkis Länts.

Martin Länts töötab Bigbankis alates 2013. aasta augustist ning tal on üle 15 aasta kogemusi müügi-, turundus- ja kliendisuhete juhtimise valdkonnas erinevates ettevõtetes. Seni oli Martin Länts Bigbanki ASi juhatuse liige, kes vastutas grupi kliendisuhete ja tootejuhtimise eest, varasemalt on ta töötanud ka panga Eesti äriüksuse juhina. Enne Bigbanki töötas ta Lux Express Estonia ASis (2008-2012), juhtides rahvusvaheliselt grupi müügi- ja turundustegevust ning tootearendust. Aastatel 2007-2008 töötas Länts Hansapangas, kus vastutas noortepanganduse müügijuhtimise ning uue internetipanga lansseerimiskampaania eest. Martin Länts on omandanud strateegilise juhtimise magistrikraadi Tartu Ülikoolis.