Bernard Arnault ja François Pinault vara väärtuseks on vastavalt 92 ja 35 miljardit dollarit. Teisipäeval teatas Pinault, et annetab 100 miljonit eurot põlengus kannatada saanud katedraali taastamiseks. Mõned tunnid hiljem reageeris Arnault, kes lubas panustada 200 miljoniga, kirjutab uudisteagentuur AP.

70-aastase Arnault ja 82-aastase Pinault rivaalitsemine ulatub aastakümnete taha. „Nad on nagu kaks võistlevat poisikest, aga panused ulatuvad miljarditesse," ütles ajakirja Flaunt moetoimetaja Long Nguyen.

Arnault on Prantsusmaa ja ka Euroopa kõige rikkam mees ning moemajade Louis Vuitton ja Christian Dior omanik. Pinault on luksusbrände koondava ettevõtte Kering asutaja.

„Notre Dame'i annetused on lihtsalt järjekordne seik. Neil on konkureerivad moemajad ja mõlemale meeldib olla tähelepanu keskpunktis," lausus Nguyen.

Mõlemal mehel on märkimisväärne kunstikollektsioon, mis on üleval konkureerivates muuseumites.

Väidetavalt said miljardärid hästi läbi kuni 1990ndate lõpuni. Oletatavasti läksid nende suhted hapuks pärast seda, kui mehed võitlesid Gucci ostmise üle. Moemaja läks lõpuks Pinault Keringi grupile.

Notre-Dame süttis esmaspäeva õhtul seni teadmata põhjustel. Hävis 2/3 kiriku puitkatusest ning kokku kukkus ristlöövi kohal seisnud haritorn. Katedraali taastamise fondi on praeguseks kogutud miljard eurot.