Nimelt on Ramsay esitanud linnaosavalitsusele Londonis planeeringumuudatuse taotluse, millega soovib ta kaks Eesti ettevõtte Ilgucraft majakest oma aeda püsti panna, kirjutab Daily Mail. Ajalehe sõnul kulutab kuulus tippkokk kahe sauna peale 80 000 naela, mis teeb üle 90 334 euro. Ramsay Londoni häärber ise maksab 7 miljonit naela ehk ligi 8 miljonit eurot.

Daily Maili sõnul tahab sõnakas tippkokk paigaldada oma aeda kaks iglu-kujulist majakest, et sellega laiendada eluruume külaskäivatele sõpradele ja pereliikmetele. Iglucrafti majakesed, mis mudelinimetuse järgi kannavad numbrit 4, hakkavad asuma Ramsay aia kõige kaugemas nurgas üksteise vastas.


Eestis valminud luksuslikes igluonnides on kummaski magamistuba, elutuba, köök ja vannituba. Mõlemal on kolm akent ja väike uks, majakeste sisemus on kaetud haava- ja välispind kuuselaastudega. Selle poolest erinevad Ramsay tellitud igluonnid oluliselt Beckhami ja Richie omadest, kuna nemad ostsid endale iglusaunad koos riietusruumiga.

Linnaosavalitsus ei ole veel otsustanud, kas anda tippkokale, kelle restoranid on saanud kokku 16 Michelini tähte, luba nende onnide paigaldamiseks aeda. Tähtaega, millal nad peavad Ramsaydele vastuse andma, ei ole veel paika pandud. Ramsayde taotlusest selgub, et mõlemad majakesed on üheksa meetrid pikad, üle kahemeetri laiad ning kaks ja pool meetrit kõrged.

Eestlaste iglusaun sai üleilma kuulsaks möödunud aasta lõpus, kui Briti jalgpallitäht David Beckham postitas sotsiaalmeedias pildi, kus ta istub oma iglusauna ees ja märkis, et „ma täielikult armastan seda praeguste külmade ilmadega”. Vahetult enne seda oli selle endale ostnud ka filmirežissöör Guy Richie, kelle saunas käies tuligi Beckham mõttele, et tal on seda ka vaja.

Ramsay otsus osta endale kaks eestlaste tehtud igluonni tuleb pärast pere viienda lapse sündi, kes sel kevadel ilmavalgust nägi. Tippkoka häärberis on muidu kaheksa magamistuba. Tema vanemad neli last on 21-aastane Megan, 19-aastased kaksikud Jack ja Holly ning 17-aastane Matilda.