Mõnigi eestlaste seas armastatud sihtkoht on aga valuuta kallinemise tõttu muutunud kallimaks. Näiteks populaarsetest turismi sihtkohtadest on kallinenud paljudele üllatuseks Tai valuuta. Nimelt Tai baht on euro suhtes viie aastaga pea 27% kallim. Seda on päris palju, mistõttu Tai valitsus kavandab meetmeid valuuta kallinemise pidurdamiseks. Tai on jätkuvalt atraktiivne ka hindade osas, kuid mitte enam sedavõrd soodne rahakotile. Euro eest saab vähem kohalikke kupüüre, samas päike särab sama palavalt kui varem ja vesi reeglina vannisoe.

Sarnane seis on paljuski Egiptuse vääringuga (pound), mis on aastaga tugevnenud arvestatavad 13%, kuid viie aasta arvestuses 48 protsenti odavam.

Türgi kindlasti särab aastases tagasivaates. Nimelt liiri vahetuskurss on eesti turisti jaoks 14% soodsam kui veel aasta tagasi. Samas ei ole see valik mitte teps see kõige kõige ahvatlevam valik kaalukausil.

Viie aasta nõrgema valuutaga riikide loetelu hõlmab eksootilisi valikuid nagu Argentina (nõrgenemine 76 protsenti), Haiti (41%), Angola (66%) aga ka Türgi (55%) ning miks ka mitte Sierra Leone (42%) ja Ukraina (45%).

Loomulikult ei arvesta valuutakursside võrdlus hinnataseme muutusega (ehk inflatsiooniga), kuid pikemas perspektiivis nagu 5-aastat peegeldab ka valuutakursside nõrgenemine reeglina suhteliste hindade muutust.

Seega kallim valuuta reeglina tähendab reeglina ka turistile veidi suuremaid väljaminekuid. Kindlasti on soodne vahetuskurss reisisihtkoha valikul vaid üks abimees muude oluliste tegurite kõrval. Samas praktika näitab, et nõrgenenud valuutaga riigid on reeglina ka muutunud turistide jaoks atraktiivsemaks sihtkohaks, kui eesmärgiks on väike kokkuhoid. Loomulikult pelgalt soodsamat vahetuskurssi taga ajades võib sattuda ka kriisikolletesse. Võtame näiteks Angola, mille puhul tuleb arvestada juba muid riske.

Jätkates eeltoodud lähenemisnurka on hea reisida Eestis, sest vähemasti valuuta osas valitseb kindlus ja mis olulisem, rikkas ja värvikas looduses puhkab silm ja meel.

Ilm ei ole samuti üksluiselt kuum päikesepaiste, s.t. valdavalt ikka vahelduv pilvitus. Seda enam saab tunda rõõmu päikese särast.