Tallinna Hoiu-laenuühistu juhatuse liikme Annely Ojametsa sõnul on ühistu liikmetel väga hea meel kord aastas kohtuda. Suvi, maitsvad söögid ja hea muusika – see kõik on toreda koosviibimise võti.

„2010. aastal Eesti kapitalil asutatud Tallinna Hoiu-laenuühistu on üks vanimaid Eestis. Esimene ja teine aasta olid kõige raskemad. Oli vaja ennast näidata ja võita hoiustajate usaldus. Ausalt öeldes polnud see lihtne. Inimesed on harjunud oma raha pangas hoidma ja väikseid intresse teenima. Inimesed kartsid oma harjumusi muuta.” ütleb Ojamets.

Tallinna Hoiu-laenuühistu esimese tegutsemisaasta jooksul kasvas hoiustajate arv 200 inimeseni ja 2011. aastal oli neid juba 293. Praegu on hoiustajaid peaaegu 2000. „Tegime ära väga suure töö, et kliendid hakkaksid meid usaldama. Meilt küsiti, kuidas teenida kuni 6% aastas. Kuid paljud, kes aastaid tagasi meie investoriteks said, usaldavad meile siiani oma raha. Ja selliseid inimesi on üha rohkem. Oleme valinud ühe tõestatud tee ja pakume laene ainult kinnisvara tagatisel,” kinnitab hoiu-laenuühistu esinaine ning lisab: „Meil on selles valdkonnas suured kogemused, oleme nende aastate jooksul olnud igati usaldusväärsed. Risk on viidud miinimumini tänu hüpoteeklaenudele.”

Annely Ojamets räägib, et sellised peod on ühistu liikmete jaoks väga olulised. Võetakse kokku eelmise aasta tulemused ja räägitakse tulevikuplaanidest ning kõike seda pingevabas õhkkonnas. Lisaks traditsioonilisele kõnele ja juhtkonna tervitustele oli kavas meelelahutusprogramm mustkunstnikuga ning Jaan Kirsi ja teme meeskonna kontsert. Pidu kestis mitu tundi ja kõik jäid väga rahule.

Tallinna Hoiu-laenuühistu on tegutsenud juba üheksa aastat. „Me ei ole ainult hoiu-laenuühistu liikmed, vaid kuulume ka klubisse, mis ühendab neid, kes ei soovi riskida, kuid tahavad teenida pensionilisa. Eesti keskmine pension ei ole üle 450 euro. Olles kõik oma säästud hoiustanud, teenin ma iga kuu pensionilisa,” räägib 67-aastane Priit.

Tallinna Hoiu-laenuühistu on asutatud 2010. aastal
Osa-/aktsiakapital: 2 666 860 €
Ühistu liikmeid: 1953
Keskmine hoiusesumma: 20 000 €
Suurim hoiusesumma: 500 000 €
Keskmine laenusumma: 50 000 €

Tallinna Hoiu-laenuühistu kontor asub Tallinna kesklinnas aadressil Narva mnt 2. Avatud E–R 8–18 ja L 10–15. Lisainfo: erahoius.ee, info@erahoius.ee, telefon 663 0118

Tegemist on finantsteenuseid osutava ettevõttega. Tutvu Tallinna HLÜ tegevuse ja finantsteenuste tingimustega, vajaduse korral pea nõu asjatundjaga.

Jaga
Kommentaarid