IKEA mööblipoe kõrval asuva keskuse maksumuseks kujuneb ligi 70 miljonit eurot.

Estmak Capital kavatseb asutaja Timofei Sukonkini sõnul luua keskkonnasõbraliku kaubanduskeskuse, kasutada energiatõhusaid tehnoloogiaid ning suhtuda keskkonda säästlikult ja jätkusuutlikult. Kaubandus-meelelahutuskeskuse Saga kontseptsioon lähtub rohelisest mõtteviisist, mis aitab ka külalistel teha kaalutletuid ja keskkonnasäästvaid otsuseid.

„Saga ehitatakse vastavalt kõrgeimatele ehitusstandartidele, mille tulemusena tekib aasta pärast Riiga ülimalt keskkonnasäästlik kaubandus-meelelahutuskeskus, mis on mõeldud kogu perele,“ lisas Sukonkin.

Uue kaubanduskeskuse üldpind on 57 000 ruutmeetrit, millest rohealad ja haljastus hõlmavad umbes 30 000 ruutmeetrit, parklas on ette nähtud kohad 2000 autole. Saga asub 10 kilomeetri kaugusel Riia kesklinnast ning 20 kilomeetri kaugusel Riia lennujaamast.

Tänaseks on ehitusluba väljastatud ning kavakoheselt võetakse keskus kasutusele järgmise aasta sügisel.

Eesti ettevõte Estmak Capital tegeleb innovaatiliste kinnisvaraobjektide arendamisega Balti riikides, spetsialiseerudes kõrgtehnoloogiliste ning energiatõhusate nn roheliste hoonete rajamisele, et vähendada ressursside kasutamist hoonete kogu elutsükli vältel.

Eestis on Estmak Capitali tuntuimateks arendusteks ärihoone Explorer, millele esimesena Baltimaades omistati plaatina LEED-sertifikaat, ning elamukompleks Promenaadi Majad, kus esimest korda Eestis kasutatakse kortermajas 20 meetri sügavusel asuvaid maaküttevaiu.