On levinud teadmine, et kui IKEA mõnel turul oma poe avab, siis peagi tuleb neile järgi ka Decathlon. Spordi- ja matkatarvete kett, mida on peetud oma valdkonna Asdaks, IKEA-ks ja isegi Amazoniks. Palju kiidetakse nende ülimadalaid hindu ning ka klienditeenindust. Nende poodides lastakse inimestel tooteid reaalselt proovida - mängida, sõita jalgratastega, ronida jne. On kauplusi, mille juures on ka väline jalgpalli või korvpalli väljak. On poode, kus saab turnida ronimisseinal. Poes võib isegi testida sukeldumisvarustust. Selle jaoks on tehtud suured "akvaariumid".

Eesti turul on täna kaks suuremat tegijat, seejuures on Sportland/Sports Direct võtnud enda kätte suurima osa noosist. Nende 2017. aasta käive oli 46,86 miljonit, kasum 2,519 miljonit eurot. 2018. aasta aruannet ei ole nad veel esitanud. Sports Directi frantsiisi avamine 2014. aasta lõpus muutis nende majandustulemusi oluliselt. Loomulikult paremuse poole.

Teine suur nimi on Rademar, kelle käive oli 2017. aastal 18,7 miljonit ning aasta hiljem juba 22,34 miljonit eurot. Kasum hüppas neil vähem kui 100 000 eurolt aastaga enam kui miljonile eurole. 2018. aastal avasid nad e-kaupluse.

Sportlandi juht Gert Kiili ütleb, et nad teevad omi asju vaikselt ja nii hästi kui oskavad. Lippu lehvitavad nad vaid siis, kui toetavad Eesti sporti.

„Konkurents ei luba meil laisaks minna ja kui keegi tuleb siia turule, siis ju ta näeb võimalusi. Aga kus, kuidas ja miks, seda peaks siiski nende käest küsima," kommenteerib Kiili.

Decathlonil on 52 riigis üle 1500 kaupluse. Neil on kokku üle 87 000 töötaja ning käive üle 12 miljardi USA dollari. Pea igas riigis, kuhu nad sisenevad, löövad nad senise sporditoodete turu sassi. Nad ei müü maailmas tuntud spordikaubamärke vaid tundmatumaid ning lisaks ka enda välja töötatud brändi kaupu. Just seetõttu on nende müüdav kohati väga soodne.

Kõlakad, et nüüd, kui IKEA on Eestis kanna maha pannud, tuleb ka Decathlon, on läinud valjemaks. Ettevõte ise loomulikult neid ei kommenteeri. Kui tullakse, siis antakse sellest ka teada. Leedus on Decathlon esindatud Vilniuses 5000 ruutmeetril. Juba avamisel ütlesid nad, et järgmised loogilised sammud on Riia ja Tallinn.Muide, IKEAl on Leedus juba kolm kauplust ning Riias avati suur pood eelmisel suvel. Võimalik, et ka Decathlon avab oma järgmise kaupluse Baltikumis meie lõunanaabrite juures.