Kaks kolmandikku Suurbritannia suvereisidest olid kõik hinnas paketireisid, kus lennud, hotellid, toidud ning joogid on ühe hinnaga paketti kokku pandud.

Pärast Thomas Cooki pankrotti kardeti, et juba niigi odavlennufirmade ning Airbnb poolse surve all olevale paketireiside ärile on see hoop surmav. Kuid numbrid näitavad, et paketireisid, kus vähemalt kahte eraldiseisvat elementi müüakse koos ühe hinnaga, on jätkuvalt populaarne. Eelmisel aastal oli nõudlus rekordkõrge taseme lähedal, kus Suurbritannias müüdi 18,1 miljonit reisi. Rohkem reise- 19 miljonit- on ONSi andmetel müüdud vaid 2006. aastal, enne nõudluse halvanud üleilmse finantskriisi puhkemist. Thomas Cook müüs eelmisel aastal umbes 2 miljonit puhkusereisi.

Hispaania on jätkuvalt kõige populaarsem sihtkoht. Teised reisijate magnetid on Kreeka, Portugal ja Egiptus. Kaugemale vaadates on 90% Suurbritannia puhkusereisidest Mehhikos paketireisid ning Floridasse müüakse umbes miljon reisi aastas.

Mitmed konkurendid on kiirustanud Thomas Cooki läbikukkumist oma eduks pöörama. Sel nädalal hõivas Hays Travel 555 Thomas Cooki agentuuri. Eile teatas lennufirma ning reisioperaatori Jet2 omanik Dart Group, et selle aasta kasum tuleb oodatust parem, sest pärast Thomas Cooki kokku kukkumist on nõudlus kasvanud.

Samal ajal on Citi analüütikud tõdenud, et Tui lisas oma suurima konkurendi kadumise järel Suurbritannia turistide jaoks tulevaks aastaks 2 miljonit kohta. „Me usume, et Tui konkurentsivõime ning positsioon turul on oluliselt tugevnenud, märkisid analüütikud.