"Õnneks saame meie seekord öelda, et meist läks kriis mööda ja Lõuna-Eestit puudutav - ma ütleks isegi, et tragöödia - meid ei puudutanud," rääkis Ülo Kivine, kelle juhitud Tere ja Maagi piimatööstustel on tehased ka Põlvas ja Viljandis ehk tormist enim kannatada saanud piirkondades. "Küll aga sellest, mis juhtus Võrus [Valio tehases], teeme ka meie järeldused ja püüame enda jaoks stsenaariumi läbi mängida. Paljut me muidugi ise teha ei saa, sisuliselt jääbki meil üle vaadata generaatorid ja paigutama lisavõimsused nendele töölõikudele, kus on oluline, et tootmine seisma ei jääks. Näiteks juustutööstuse puhul on oluline juustukatla ehk -segaja töökindlus." Kivine ütles, et nad olid valmis ka Valio Võru tehast omalt poolt piimatöötlemisel aitama, aga Valio suutis lahendada asjad ise.

Kuigi kahjudest pääsenud, on Kivine riigi tegevuse suhtes ülikriitiline. "Mind hämmastab, kuidas kõiksugu ametid teevad igasuguseid proove ja õppusi, aga kui torm tuleb, pole meil linnas [Võrus] toimivat tanklat, vett, telefonisidet! Haigla juht sõidab teise linna haigla generaatorisse kütust juurde tooma!"

Kivine viitas Lõuna-Eesti haigla juhi Arvi Vaski eilsele, ERR-ile antud kirjeldusele, kuidas haigla generaatorid suudavad töötada vaid mõned tunnid kui kütust varutud pole. "Ka tanklad ei töötanud. Kõige lähem tankla oli 30 kilomeetri kaugusel Savernas, mis oli töös. Kuna ma ise olin Elvas, sain selle info ja võtsin kodust kanistrid ja kütust Elva tanklast ning tõin haiglasse kütust juurde. Siis saime töös hoida," rääkis Vask ERR-ile.

Kivine rõhutas veel, kuivõrd peavad riigistruktuurid sellises olukorras tõsiseid järeldusi tegema. "Selline sündmus peaks panema ikka kedagi mõtlema, et nii tundlikus teemas on midagi väga valesti. See on väga tõsine küsimus. Ma oleks oodanud, et sellisel puhul sõidab siseminister [Mart Helme] juba kriisipiirkonda, aga meil räägitakse ainult uue ministri leidmisest või peaprokuröri tagandamisest."

Pühapäevane torm räsis enim Lõuna-Eestit ja Viljandit, jättes vooluta kümneid tuhandeid majapidamisi.