Euroopa Investeerimispangal on pikk ajalugu Eesti Energiaga, olles finantseerinud ettevõtet aastast 2004 üle 500 miljoni euro ulatuses. Uus leping puudutab jaotusvõrgu laiendamist ja selle parendusi aastatel 2019-2023, samuti investeeringuid samal ajaperioodil tänavavalgustusse ja elektriautode laadimispunktidesse.

„Nõudlus elektri järele kasvab üle kogu maailma, mis paneb võrgu raske surve alla. Meil on hea meel jätkata koostööd Eesti Energiaga, kellega me oleme ühiselt tegutsenud 2004. aastast saati, toetades tööhõivet ja energiajulgeolekut Eestis," kommenteeris Euroopa Investeerimispanga asepresident Alexander Stubb.

Projekti lõpuks saab ligi 4100 kilomeetrit elektriliine parendatud, ja 1100 kilomeetrit liine lisatud.

Euroopa Investeerimispank (EIP) on pikaajalisi laene väljastav krediidiasutus, mis kuulub Euroopa Liidu liikmesriikidele. Pank pakub pikaajalist rahastust tugevatele investeerimisprojektidele, mis aitavad saavutada Euroopa Liidu poliitikaeesmärke. Viimase viie aasta jooksul on EIP väljastanud Eesti projektide tarbeks laene kokku peaaegu 830 miljoni euro mahus, muu hulgas tehnika-, taristu- ja transpordisektorites.

Eesti Energia on Eesti riigile kuuluv rahvusvaheline energiaettevõte, mis tegutseb Baltikumi, Soome, Rootsi ja Poola energiaturgudel ning rahvusvahelisel vedelkütuste turul. Eesti Energia tegevuste hulka kuulub jaotusvõrgu opereerimine, taastuvenergia arendamine ja opereerimine, energialahenduste pakkumine alates elektri, soojuse ja kütuste tootmisest kuni müügi, klienditeeninduse ja energiaga seotud lisateenusteni.