Setu Kapitali omanikuks on ettevõtja, kes on avalikkuse eest seni varju hoidnud. Ei kirjuta temast isegi Tartu maakonna lehed, just seal mees peamiselt tegutseb. Seltsimees Google toob välja küll mitmed ettevõtted, millega Kriibi seotud on, kuid muus osas on vaikus. Ometi on tegu vägagi tegusa härraga, kel Krediidiinfo andmetel kokku 11 ettevõtet. Tõsi, Handymannist saab Kriibi kroonijuveel.

Ostis vägagi eduka firma

Handymanni teade, et nad panevad Eestis pillid kotti, tundus veidi kummaline, sest tegemist on igati hästi töötava ketiga. Loomulikult ei tea me veel, mis toimus ettevõttes eelmisel aastal. Kasutada on täna juba iidsena tunduv 2018. aasta tulemused. Käive oli siis ligi 7 000 000 eurot ning kasum üle 475 000 euro. Neil on poed Laagris, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Võrus.

Ei olnud Handymanni tulemused ka langustrendis, otse vastupidi. 2016. aastal oli nende käive 4,5 ning aasta hiljem 5,4 miljonit eurot. Kasumi kasv oli 2017. aastal võrreldes eelmise aastaga pea kahekordne ning viimsel aruandeaastal tugevalt üle selle (204 000 vs 475 000 eurot).

Seni peamiselt kiviärimees

Marko Kriibi on aga tegus olnud varemgi, eelkõige ehitusmaterjalide tootmise valdkonnas. Kui Handymannist saab tema suurim ettevõte, siis 2018. aasta andmete järgi on teisel kohal OÜ Lab Project ehk kaubamärki Viru Kivi esindav ettevõte. Selle käive oli 1,8 miljonit eurot ning kasum üle 152 000 euro. Kriibi kolmas firma, millest talle kuulub 20 protsenti, on Balti Kivitehas OÜ. Selle käive kandus 2018. aastal üle 735 000 euro ning kasum oli veidi üle 56 000 euro.

Marko Kriibile tuleb au anda sellega, et ükski tema ettevõte ei olnud 2018. aastal kahjumis. Tõsi, nõustamisettevõte GT Investeeringute majandusaasta aruanne oli esitamata. Sama kehtib ka Elupuu Kinnisvara kohta. Viimane on asutatud 2018. aasta lõpus, seega ei oleks selles aruandes ka kuigi suured numbrid. Teised ettevõtted on aga igati kasumlikud.

Päris värskeid ettevõtteid on tal kaks. Ülenurme Kodu OÜ tegeleb kinnisvara ostu ja müügiga ning see loodi 2019. aasta maikuus. Tema portfelli teine uus tulija on juba eelpool mainitud Setu Kapital, millest sai Handymann OÜ emafirma.

Ärileht proovis Kriibiga ka ühestust saada. Mitme päeva jooksul mees aga küsimustele ei vastanud.

Üks kuu on lühike aeg

Kuu aega tagasi andis Handymann teada, et algab sulgemismüük ja Eesti äri pakitakse kokku...

Handymann.

...kuu aega hiljem on aga kodulehel juba uus kiri, mis teatab taaskäivitamisest.

Vaata tabelist, millised on Marko Kriibi ettevõtted: