"Ei tea, mis plaanid olid sellel toredal pardiperel, et nad lennurajale olid tulnud. Võib-olla tahtsid nad siin poegadele lennutreeninguid korraldada. Lennuameti luba neil igatahes ei olnud. Eskortisime nad turvaliselt rajalt ja lennujaama territooriumilt ohutus kauguses asuvale kraavile," märkis Tallinna Lennujaam oma täna tehtud sotsiaalmeedia postituses, millele on lisatud ka lennujaama lennuohutuse juhi Hannus Vardi tehtud video.


Tallinna Lennujaam andis mai alguses teada, et möödunud aasta 9,7 miljoni eurose puhaskasumiga lõpetanud ettevõte valmistub lennuliikluse järk-järguliseks taastumiseks maikuu jooksul, kuid lennuliikluse taastumist kriisieelsele tasemele prognoosib alles 2022. aasta lõpuks.

Kui käesoleva aasta jaanuaris kasvas reisijate arv 4% ja veebruaris 8%, siis alates märtsi teisest nädalast on koroonakriisi põhjustatud eriolukorra tõttu reisijate arv järsult langenud - märtsi viimasel nädalal jäi lendama vaid kaks lennufirmat Frankfurdi ja Minski liinil. Märtsis kukkus reisijate arv 55 protsenti ja märtsi viimasel nädalal suisa 90 protsenti.

Tervikuna jäi esimese kvartali reisijate arv mullusele alla 16%. Lennujaama puhaskasum langes käesoleva aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aastaga 58% ehk 2 miljonilt eurolt 0,9 miljoni euroni.

Aprillis toimus 642 lennuoperatsiooni, millest enamuse moodustasid era- ja treeninglennud. Aprillis toimus ka 14 kaubalendu, mis olid peamiselt seotud kaitsevarustuse tarnimisega Hiinast. Kokku oli aprillis reisijaid 2989, mis moodustas vaid 1,1% eelmise aasta aprillikuu lennuliikluse mahust. Tallinna lennujaamast sai aprillis lennata Frankfurti, Minskisse ja Helsingisse.

Aprillis kukus käive aastaga 85 protsenti, poole miljoni euroni. Mulluse 900 000 eurose aprillikasumi asemel tuli tänavu aprillis miljoni eurone kahjum. Ettevõte prognoosis selle aasta puhaskahjumiks 3,9 miljonit eurot.

2020. aasta esimese nelja kuu jooksul teenindas Tallinna lennujaam 531 000 reisijat, mida on 41% vähem kui mullu samal perioodil.