Apollo Grupi nõukogu esimees Sven Nuutmann kinnitas, et Apollo Kino OÜ ja Forum Cinemas OÜ vahel on allkirjastatud leping, et minna edasi koondumisega. Vaja on veel kõigi kolme Balti riigi konkurentsiametite lubasid. Kahe suure kinoketi ühinemine võiks kõige varem toimuda selle aasta lõpuks.

Nuutmann ütleb, et kõige olulisem ühinemise tingimus ongi konkurentsiameti luba, mida peab igas riigis eraldi taotlema. "Usun, et see on tehtav," ütles ta. Ta nendib, et kinoäri on koroonakriisi ajal olnud äärmiselt keerulises seisus. See ehk veidi kiirendas kahe osapoole kokkuleppele jõudmist, kuid ei olnud selle algseks ajendiks.

"Meie huvi oli eelkõige leida lahendus Leedus. Seal on meil üks kino ja positiivne kogemus. Forum Cinemas on Leedus väga tugev olnud. Eestis saame juurde Viljandi ja Coca-Cola Plaza on muidugi ikooniline."

2013. aastal proovisid leivad ühte kappi panna Forum Cinemas ja Solaris Kino. Konkurentsiamet pani siis käe ette, õigemini oleks pannud, kui osapooled ei oleks koondumist ise ära jätnud. Nuutmann ütleb, et täna on olukord teine.

"Coca-Cola Plaza seisu ei taha ma täpsustada. Kinoäri sõltub piletite müügist ja sellest, kui palju stuudiotele maksma peab. Turuosalised teavad kinode kaupa, kuidas kellelgi läheb. Näeme seda. Samas ei kujutanud keegi toona (2013 - toim) ette, et Mustamäe keskusesse, Lõunakeskusesse või Ülemistesse võib rajada eduka eraldi seisva kino. Olukord on muutunud. Eks peame konkurentsiametiga suheldes aru saama, millised meie võimalused on. Amet võib meile omad tingimused seada. Eeldame siiski, et saame loa," rääkis Nuutmann.

Sven Nuutmann ei tahtnud öelda, mis saab siis, kui luba saadkse Leedus ja Lätis, aga Eestis mitte. See on tema sõnul liiga detailne info.

Forum Cinemas haldab Tallinnas Coca-Cola Plazat, Tartus Ekraani ja Viljandis Centrumit.

Forum Cinemase 2019. Aasta käive oli 18,25 miljonit eurot ja kasum 1,77 miljonit eurot. Selle omanik on Soome ettevõte Finnkino OY. Keti töötajate arv ulatub ligi 80ni. Kriisi tulemusel on neil tekkinud 190 000-eurone ajatatud maksuvõlg.

Apollo Kino OÜ 2019. aasta tulemusi veel saadaval ei ole. Aasta varem oli nende käive 15,4 miljonit ja kasum 1,6 miljonit eurot. Töötajate arv on 127.

Konkurentsiametist öeldi Ärilehele, et nad ei ole hetkeseisuga viidatud koondumise teadet saanud, mistõttu ei ole võimalik konkreetseid järeldusi koondumise või lubamise osas teha.

"Konkurentsiamet saab koondumisele loa anda üksnes olukorras, kus koondumine konkurentsi oluliselt ei kahjusta," ütles ameti kõneisik.