Tallink Grupp teavitas septembri alguses töötajaid täiendava koondamisprotsessi algatamisest ning saatis teavituse ka Töötukassale ning Eesti Meremeeste Sõltumatule Ametiühingule. Toona algatatud koondamisprotsess on nüüd jõudnud faasi, kus esimesed inimesed sellel nädalal tööst ilma jäävad.

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees selgitas, et praegu toimuvad septembris alustatud kollektiivsed koondamised, mille tulemusena koondatakse töökohtasid Tallink Grupis, Tallink Duty Free ASis, TLG Hotell OÜ-s, Hansaliin OÜ-s ja HT Laevateenindus OÜ-s. Kollektiivsete koondamiste alusel lõppevad esimesed töölepingud oktoobri keskpaigas.

Kokku koondatakse Ausmehe sõnul oktoobris Tallink Grupi Eesti ettevõtetes ca 550 töökohta. Aasta lõpuks on kokku Eestis koondatud enam kui 1200 töökohta.

Tallink ei koonda muidugi ainult Eestis. Nii on Ausmehe sõnul toimumas ja juba toimunud erinevad protsessid ning koondamised ka teistes riikides. Lõunanaabrite juures Lätis koondab Tallink aasta lõpuks ligi 300 töökohta. Soomes ja Rootsis on protsesse alustatud, kuid lõplikud koondamiste arvud selguvad Ausmehe sõnul hiljem.

„Kokku plaanib Tallink Grupp praeguses olukorras koondada üle kontserni kuni 2500 töökohta, mis on ka varasemalt välja öeldud. Kontserni töötajaskond on selle aasta lõpuks alla 5000 töötaja," lausus Ausmees.