"Midagi väga võltsi on toimumas," kirjutas Tesla tegevjuht neljapäeva õhtul. "Mind testiti täna covidi osas neljal korral. Kaks tulid tagasi negatiivsena, kaks positiivsena," lisas ta.

Miljardär ütles, et ta tegi mitu kiiret antigeeni testi, mis annavad vastuse 15 minuti jooksul.

49-aastane Musk kirjutas, et koges tüüpilise külmetushaiguse sümptomeid ning kirjeldab neid kui „mitte midagi ebatavalist siiani".

Tesla tegevjuht on olnud COVID-19 suhtes skeptiline algusest peale. Märtsis ütles ta, et aprillis on USAs null uut juhtumit. Umbes 150 000 juhtumit päevas on täna USA tegelik reaalsus.

Musk reisib oma eralennukiga, kuid eelmisel nädalal käis ta Berliinis intervjueerimas töötajaid, kes hakkavad tegutsema Tesla poolt Saksamaale rajatavas tehases. Saksamaal on viiruse teise laine ohjeldamisega probleeme.

Tesla tehased on varem sulgetud nii Hiinas kui USAs, Californias. Just viimase puhul oli Musk eriti kriitiline ja ütles, et tegemist on fašistliku ja ebademokraatliku otsustajate seltskonnaga. Ta andis osariigi kohtusse ja ähvardas, et kolivad tehase teise kohta. Hiljem lubati tehas avada ja ka kohtuhagi võeti tagasi.

Musk saab 24 tunni jooksul teada põhjalikuma testi tulemuse.

Musk reageerib üle?

Niisiis kasutas Musk kiiret antigeenide testi, mida aga sugugi heaks variandiks ei peeta. Synlabi lehel seisab järgnev tekst:

Pakutavad antigeeni (kiir)testid on võrreldes RNA määramisega reeglina väga madala tundlikkusega, andes palju valenegatiivseid tulemusi. Nende kasutamine tooks hinnanguliselt kasu asemel pigem kahju - paljud nakkusohtlikud COVID-19 patsiendid, kelle kiirtest on valenegatiivne, võivad lõpetada karantiini. Sisuliselt tähendab see seda, et lisaks väheste positiivsete ülekontrollimisele viiruse taandumise faasis, peaks üle testima ka palju negatiivseid tulemusi, et adekvaatset pilti saata. WHO hiljutiste COVID-19 laboratoorse testimise strateegia soovituste järgi pole antigeenitestid hetkel kliiniliseks diagnostikaks soovitatud.