Prisma pressiesindaja Kadri Lainas rääkis ERR-i uudisteportaalile, et Prisma ei müü privat labeli piima, kuid Tere toodab nende kontsernile Rainbow kohupiimakreeme. Prisma kuulub Soome kontserni SOK ning Tere toodetud kohupiimakreeme müüakse ka Soomes, Lätis ja Leedus.

"Kaupluste omatooted ja nende roll on erinevates jaekettides väga erinev. Prismas on selge arusaam, et kaupluse omatoode ei asenda tootja bränditoodet, vaid laiendab klientidele kaupluses pakutavate toodete valikut," ütles Lainas.Samas tunnistas ta, et juhul, kui omatooteid toodetakse kitsalt Eesti turu jaoks, võib see tõesti olla tootjale probleemiks.

Delfi Majandus kirjutas teisipäeval, et Tere on alates selle aasta algusest loobunud Rimile ja Säästumarketile private labeli all piimade ja muude piimatoodete tootmisest. Põhjuseks lepingulised erimeelsused. Paar päeva hiljem teatas ettevõte, et loobub üleüldiselt Eesti jaekettidele omatoodete valmistamistest.

Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles, et aadressita jaekettide omamärgitooted mõjuvad halvasti Eesti toiduainetööstuse konkurentsivõimele ning nn kodutu piim muudab tootevaliku kauplustes pealesurutuks.