Üritusel viibimise ajal kulutas üks pealtvaataja keskmiselt 38,2 eurot ja esineja 43,3 eurot ning suurimateks kululiikideks olid toitlustus ja transport, teatas Rakvere linnavalitsus.

Punklaulupeo ajal täheldasid külastajate arvu suurenemist ligi kolm neljandikku, müügitulu kasvu peaaegu kaks kolmandikku ja kasumi tõusu enam kui pooled vastanud ettevõtetest ja asutustest.

Punklaulupeoga oli kokku seotud 8480 inimest: 1871 lauljat, 5760 külastajat, lisaks veel 849 üritusega muud moodi seotud isikut - ajakirjanikud, korraldajad, sponsorid jne.

Külastajad olid tulnud kõikidest maakondadest ja suurematest linnadest Eestis. Väljaspool Lääne-Virumaad elavatest vastanutest ei oleks ilma punklaulupeota antud perioodil Rakveret külastanud 67% pealtvaatajatest ja 84% esinejatest.

Küsitlusest selgus, et keskmine punklaulupeo esineja ja pealtvaataja oli 34-aastane, ta viibis piirkonnas 1,6 päeva ja 0,7 ööd ning oli üritusele tulnud kuue kaaslasega (sh lapsed).

Uuringu koostas Eesti konjunktuuriinstituut kultuuriministeeriumi tellimusel ja selles hinnati 11. juunil Rakvere Vallimäel toimunud II Punk Laulupeo “Anarchy in the E.U.!” kasulikkust regiooni majandusele.