OÜ Raamatuvaramu üks omanikke Toomas Väljataga sõnas, et praegu saab küll rääkida alles läbirääkimiste alustamisest. Tänase seisuga on tal olnud üks kohtumine Rahva Raamatu omanikega, keda esindasid Tõnu Pullerits, Hillar Soosalu ja Indrek Ilomets.

Hillar Soosalu kinnitas, et rääkida saabki pigem võimalikust ühinemisest ehk aktsiate vahetamisest kui ühe või teise poole aktsiate ostmisest. Soosalu sõnul tegelevad praegu audiitorid kummagi poole äriseisu hindamisega.

Rahva Raamatu juhatuse esinaine Sirje-Mai Pihlak pidas kahe ettevõtte ühinemist täiesti võimalikuks ja teretulnuks: “Siis suudab Eesti kapital soomlaste omale vastu seista.” Pihlak lisas, et Rahva Raamat loodab veel selle kuu lõpus oma endistesse ruumidesse tagasi kolida. Nagu teada, käib seal praegu remont, mille järel jääb raamatukauplusele tarvis varasemast oluliselt väiksem müügipind. Samas on Rahva Raamat leidnud osale kaubast uue poe Väike-Karja tänavas.

Apollo Raamatute tegevjuht Arvo Pihl kinnitas, et Rahva Raamatu esindajad käisid läinud aasta lõpus ka nende juures pinda kompimas. “Rahva Raamatu omanikud pakkusid oma aktsiaid müüa, kuid summadest ma hea meelega ei räägiks,” ütles Pihl. “Võin vaid öelda, et nende poolt pakutud müügihind tundus meile praegust turusituatsiooni arvestades pisut ülepingutatud.”