Teisipäeval teatasid Radiolinja Eesti (RLE) ja Vodafon tähtajatu partnerluslepingu sõlmisest, tänu millele saavad kevadest RLE kliendid 15 Euroopa riigis viibides soodsamalt helistada ning kasutada GPRSi Vodafone’i võrgu kaudu. Vodafone’i kliendid saavad aga Eestis olles RLE võrku kasutada.

“Radiolinja ja Vodafone’i partnerluslepingust loodame eelkõige roaming-tulude kasvu eeldusel, et väliskliendid eelistavad Eestisse tulles Radiolinja kui Vodafone’i partneri võrku,” ütles RLE juhatuse liige Andrus Hiiepuu. “Eesmärk on kahekordistada roaming-tulusid paari aasta jooksul. Seda esimese etapi teenuste osas. Järgmises faasis on eesmärk tuua turule ühisteenuseid kogu Radiolinja kliendibaasile.”

RLE ja Vodafone’i vahelise ostu-müügitehingu võimalikkuse kohta jagas RLE teisipäeval aga diplomaatilisi kommentaare. “Radiolinja Eesti ja Vodafone’i vahel sõlmitud lepingu puhul on tegemist partnerluslepinguga, mis sätestab ühisteenuste pakkumise, ühised turundus- ja tootearendustegevused,” ütles Radiolinja Eesti juht Sami Seppänen. RLE ja Vodafone võtavad kasutusele ühise kaubamärgi koostöö raames pakutavate teenuste turustamiseks.

“Usun, et see on kaunikesti loogiline,” vastas ASi EMT juhatuse esimees Peep Aaviksoo küsimusele, kas on võimalik Radiolinja ülevõtmine Vodafone’i poolt. “Vodafone’i taktika ongi selline, et esialgu sõlmitakse partnerlusleping ja hakatakse pakkuma teenuseid ühise kaubamärgi all, mõne aja pärast kaob aga kohaliku operaatori kaubamärk ära,” ütles ta. Aaviksoo lisas, et pikas perspektiivis ei jää Euroopasse palju operaatoreid, Vodofone on aga nende hulgas, kes jääb.