Rakvere kinnisvaraturg näib sama elav kui pealinnaski, ehitamine-renoveerimine käib hoogsalt. Samas — kui hakata endale Rakverre korterit otsima, on valik kasin ja hinnad hirmkallid. BPE Kinnisvaraeksperdi Rakvere osakonna tegevjuhi Alar Reissaare sõnutsi on Rakvere elamispindade turg aasta alguses läinud sama kiires tõusujoones nagu eelmise aasta teisel poolel.

“Mingeid seisumärke pole ette näha,” kinnitab ta. Kui vaadata pakkumiste hulka, siis igal bürool on üks-kaks korteripakkumist. Samas Rakveres uute kortermajade arendusi veel eriti pole, tegemist on üksikute projektidega, mis ei rahulda tänast nõudlust. Kui eelmisel aastal oli ruutmeetri hind seitse-kaheksa tuhat, siis nüüd läheneb see kümnele. “Inimesed võtavad kõike, mida on,” räägib Reissaar.

Virumaa Kinnisvara OÜ arendusjuhataja Tõnu Lepik on keskendunud peamiselt hotelli arendamisele Pikal tänaval. “Praeguseks on meil 52 kohta. Turism on meie tulevik,” kinnitab ta. Hotelliprojekti loeb ta nii õnnestunuks, et plaanib laienemist. Plaanis on tal rajada ka bürood ja korterid. Korteriturg on Lepiku sõnul väga atraktiivne, kahetoalisi kortereid peaaegu saada pole. Ta osutab, et ühte kahetoalist korterit müüakse juba üle miljoni krooni eest.

Ka kontoripindadele jätkub nõudlust. Palju firmasid asuvad veel korterites, mistõttu otsitakse kaasaegseid büroohooneid. Turu muudavad aktiivseks just väga head laenutingimused. Lepikul on plaanis Rakvere lähikonnas alustada ka eramuarendust. Eramutele hakkab alles nõudlus tekkima, kruntide hinnad kasvavad.