Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese sõnul on uue sarja hinna ja kvaliteedi suhe tarbijale kõige soodsam. “Tarbija ootab ühelt poolt kõrget lihasisaldust, aga samas ka soodsat hinda,” kommenteeris Lõoke firma teates.

“Lihaka sarja toodete lihasisaldus on 75%, tagades vorstile ja viinerile omase pehmuse ja mahlakuse ning tarbijale taskukohase hinna,” täpsustas Lõoke. Turundusdirektor lisas, et uued tooted on kilohinnalt 20-35% soodsamad võrreldes teiste kõrge lihasisaldusega vorstitoodetega.

Lõokese sõnul on nii kõrge lihasisaldusega viinerid ja keeduvorstid seni ettevõtte tootevalikust puudunud, kuigi ka teised Rakvere viinerid ja vorstid on liharikkad.

Uued tooted on mõeldud nõudlikule tarbijale, kes seni on võib olla vältinud vorstitoodete ostmist ja eelistanud liha ning sinki. Oleme pikka aega olnud 50% turuosaga viinerituru liidrid ning teame väga täpselt, mida inimesed ostavad. Kõrge lihasisaldusega keedutooteid on varemgi turul olnud, kuid krõbeda hinna tõttu on need jäänud ikkagi niššitoodeteks," ütles Lõoke.

Ta lisas, et Rakvere usub Lihaka sarja edusse just seetõttu, et lihasisaldus on kõrge, kuid pole viidud maksimumini, tänu millele on võimalik hoida hinnatase tarbija jaoks taskukohasena.

Turundusdirektor tõi Lihakas sarja tugevusena välja ka madala soolasisalduse. “Lihakas sarja toodetes on kuni 25% vähem soola kui analoogtoodetel” lisas ta.

Samuti ei sisalda Lihakas viiner ühtegi tehislikku e-ainet, keeduvorstides ei ole kasutatud lõhna- ja maitsetugevdajat E621. Lisaks lihale annab Lihaka keeduvorstidele maitset ehe lepasuits ning juustuvorstile lisab erilise nüansi suitsujuust.