Rakvere Lihakombinaat vähendab toodete soolasisaldust

 (26)
Rakvere Lihakombinaat vähendab toodete soolasisaldust
Foto: Andres Putting

Rakvere Lihakombinaat plaanib aastaks 2014 vähendada soolasisaldust toodetes keskmiselt kuni 15 protsenti.

Praeguseks on soolasisaldust vähendatud näiteks Lastevorstis ja Rakvere viineris (1,9 protsendilt 1,8 protsendile), Mõisa poolsuitsuvorstis ja suitsutatud seavälisfilees (3 protsendilt 2,5 protsendile).

"Oleme alustanud nendest toodetest, mille puhul tarbijate tagasiside on olnud kõige otsesem," ütles Rakvere Lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõokese.

Lõokese sõnul ootab tarbija tervislikumaid ja naturaalsemaid tooteid ning ettevõte arendab tooteid tarbija soovidest lähtudes.

Kavas on E-ainete järk-järguline vähendamine, täielikult loobutakse lõhna- ja maitsetugevdajast E-621.

"Tänaseks võib öelda, et ligi 70 protsenti Rakvere brändi toodetest ei sisalda E-621-te," sõnas Lõokese.

"Kõik uued tooted, mida me oleme viimase kahe aasta jooksul arendanud on juba olnud ilma E-621-ta ja võimalusel ilma ühegi E-aineta."