Esimene kohtuistung toimus üleeile.

“Ruukki Ehitus ja Ruukki Eesti tegutsevad samal alal, kus ka meie tütarfirma Ruukki Products, ning kasutavad seega ebaseaduslikult meie tuntud kaubamärgiga kaasnevaid eeliseid, põhjustades nii segadust Eesti klientide seas,” selgitas Rautaruukki pressiesindaja Yrjö Tapio Mikkola.

Mikkola sõnul on nad korduvalt mainitud firmasid palunud kaubamärgi kasutamine lõpetada, kuid siiani pole sellele reageeritud. Seetõttu otsustati kohtutee kasuks. “Mõlemad firmad rajati pärast seda, kui Rautaruukki 2004. aasta augustis teatas, et hakkab Ruukki kaubamärki kasutama,” lisas Mikkola, märkides, et neile kuulub seega kaubamärgi kasutamise õigus. Sama selgub ka patendiameti kaubamärkide andmebaasist, kus soomlaste firma on vaidluse all oleva kaubamärgi omanik.

Katuse- ja seinaprofiile tootva Ruukki Eesti üks omanikest Uku Randmaa näeb asja hoopis teistmoodi. Tema arusaama järgi registreerisid nemad Ruukki kaubamärgi enne Rautaruukkit. “Registreerisime selle paar kuud varem, kui mälu ei peta,” sõnas Randmaa, kelle firma kodulehel on märgitud, et ei kuuluta soomlastele kuuluva Ruukki Productsi alla. Mees lisas, et soomlased on kaevanud kohtusse ka ühe Leedu firma. “Siin on rida firmasid kohtusse kaevatud. Aga meie seda nime ei võtnud, Eesti riik andis selle meile,” ütles Randmaa, kes varem töötas Ruukki Productsiga ühinenud Rannila Profiilis turundusjuhina.