Nahahooldusvahendeid ja salongisisustust maale toova Biotrendi juht Tiina Annamaa rääkis Delfile, et tellis Kaleva Travelilt märtsis ettevõtte töötajale lennupileti. Kui pilet ettevõttesse jõudis, selgus,
et reisibüroo töötaja oli vormistanud selle ekslikult tema, mitte messile sõita soovinud töötaja nimele.

Annamaa palus pileti ringi vormistada, kuid selgus, et see läheb maksma 1115 krooni. Kuna pilet ise maksis 5800 krooni, siis ei pidanud ta seda mõttekaks ning palus pileti tühistada ning jutt tema sõnul sinna jäigi. Aprillis, kui lend toimuma pidi, purskas Islandil vulkaan ning lend jäi ära niikuinii.

"Nüüd, kaks kuud hiljem saatsid nad mulle nõude, et ma pean pileti eest tasuma," sõnas Annamaa.

Reisibüroo jõudis nõudmistega isegi nii kaugele, et andis asja inkassosse. Lisaks pileti hinnale küsis Kaleva Travel Annamaa sõnul ka viiviseid.

"Ma ütlesin, et tehke mis tahate, andke inkassosse või pange käed raudu, aga ära jäänud reisi eest mina ei maksa ja kuna see oli vale inimese nimel tehtud, siis seda enam," sõnas Annamaa.

Kaleva Traveli müügidirektor Ene Bome ütles, et arusaamatusi antud juhul on olnud ning seda mõlemalt poolt.

Kaleva Travel on tema sõnul oma nõudest juba loobunud ning sel nädalal nõude inkassofirmast tagasi võtnud.

"Hetkel meil ei ole tema vastu nõuet, kuna me leidsime, et me ka ise ei olnud teenindusprotsessis kõik need sada protsenti, mis meie standardid ette näevad, õigesti teinud. Kuigi klient oli meile kinnitanud, et printige see pilet välja, siis me leidsime, et meie jaoks on olulisem see, et me ise oma tööd väga hästi teeme," sõnas Bome.

Bome sõnul toimib reisibüroo lennupileteid müües lennufirma volitatud esindajana, mis tähendab seda, et lennupiletit ostes sõlmib reisija lepingu reisijaveoteenuse osutaja ehk lennufirmaga. Lennufirma määrab pileti kasutustingimused ning sealhulgas pileti tagastamise tingimused.

Reisibüroo tühistas piletid pärast seda, kui klient ütles, et ta ei kasuta neid. "Me kirjutasime kliendile ka, et me saime vastavalt lennufirma reeglitele tagasi lennujaama maksude osa, ligi 900 krooni, ning ülejäänu oli tagastamatu," sõnas Bome.

Selleks hetkeks, kui tulid tuhapilved, olid lennupiletid tühistatud ning neile kehtisid tühistamise reeglid.