Reisijate tellimuste rahuldamiseks töötatakse ka nädalavahetusel, kuid hetkel on olukord reisibüroo hinnangul väga keeruline.

"Kogu Euroopa lennuliiklus on halvatud ja sisuliselt valitseb suur segadus terves maailmas," iseloomustas hetkeseisu Estraveli tegevdirektor Anne Samlik.

Ümberkorralduste tegemise muudab raskeks ka asjaolu, et mujal riikides on enamik rongi-, bussi- ja laevapileteid juba välja müüdud.

Kõige halvemas olukorras on need lennureisijad, kellel puuduvad rahalised vahendid võõrsil olemise pikendamiseks või uute piletite ostmiseks.

"Lahendame esmajärjekorras ajakriitilised päringud ja teenindame esmajärjekorras neid kliente, kes on hetkel reisil. Seejärel abistame neid, kelle reis peaks algama täna või lähipäevadel. Kõik tulevikku suunatud tellimused käsitleme teises järjekorras ja tõenäoliselt mitte enne, kui uue nädala alguses,“ sõnas Samlik. Seetõttu palub reisifirma oma klientidelt mõistvust.

Horizon Traveli tegevjuht Cinzia Siig ütles, et nende ja Germalo Reiside reisijatest ootab Madeiralt kojulendu ligikaudu 150 inimest.

"Reisijaid on teavitatud lennu edasilükkumisest määramata ajaks, nad on majutatud hotellidesse ning uue info saamisel lennufirmalt informeerime kohe ka reisijaid. Muud me hetkel teha ei saa, kuna kahjuks ei sõltu asjaolud meist," selgitas ta.

Siigi sõnul on Madeira lend pikk, läbides erinevaid õhuruume ning kui mõni neist on vahepealt suletud, ei jäägi muud üle, kui oodata selle avamist. Enamik Skandinaavia õhuruume on aga suletud. Rohkem pooleliolevaid reise Horizon Travelil hetkel ei ole.

"Eile läksid kõik välja ja jõudsid enne lennuliikluse sulgemist ka tagasi, järgmine lend toimub meil alles järgmisel nädalal," lausus Siig.

Novatoursi turundusjuhi Olev Riisbergi sõnul on teiste hulgas tühistatud Novatoursi Sharm el Sheikhi lend, mis pidi startima täna kell 8.

Sharm el Sheikhis viibivate klientidele on kindlustatud hiline check-out.

"Kliendid, kes soovivad jätkata majutust samas hotellis, saavad seda teha väga soodsatel tingimustel. Ülejäänutele kindlustab Novatours samuti majutuse. Tallinnas ootavatele klientidele kompenseerime ära jäänud puhkuse päevade eest majutuse," sõnas Riisberg.

"Hetkel on veel vara öelda, kaua antud force majeure olukord kestab ja millal lubatakse meie lennukil väljuda Sharm el Sheiki, kuid kinnitame, et teavitame oma kliente uuest lennu väljumise ajast esimesel võimalusel. Oleme pidevas infovahetuses Tallinna lennujaama ja Tallinnas ning Sharm el Sheikis ootavate klientidega ning anname neile uut infot operatiivselt."

Estravel on koostanud täpsemad juhised, kuidas tekkinud olukorras käituda ja seda saab lugeda siit.