“Pärnu on meie jaoks inkubatsioonikeskuseks ja testturuks, et näha, kuidas autogaasi äri läheb,” põhjendas Reola Gaasi mahuti- ja autogaasi müügijuht Rainer Puusepp ettevõtte juhtkonna otsust langetada autogaasi hind Pärnus 6.30-lt 5.95-le. “Just praegu, bensiinihindade tõusu ajal, on kõige õigem aeg rõhutada, et gaas on poole odavam kütuseliik.”

Reola Gaas toodab propaanist ja butaanist ECOM 102 marki autogaasi, mida müüb Eestis kolmes tanklas. “Kui gaasiäri Pärnus hästi käima läheb, kaalume autogaasi hinna alandamist ka teistes tanklates,” lisas Puusepp.

Et suurendada keskkonnasõbraliku autogaasi kasutamist, teeb Reola Gaas tihedat koostööd mai algul Pärnus autodele gaasiseadmeid paigaldama hakanud OÜga Ecotrans. Seni tegeles autode gaasiküttele ümberehitamisega Eestis üksnes Tallinna vedelgaasifirma ASi Propaan tütarfirma AS Gamos.

Eestis on gaasiseadmed umbes poolel tuhandel autol. Üheks põhjuseks, miks pole autogaas seni eriti populaarne olnud, on tanklate vähesus — autogaasi saab tankida praegu üle Eesti 16 tanklas.