Personaliotsingufirma Fontes uuring näitab, et kuni 50 miljoni kroonise käibega ettevõtte peadirektor teenib Eestis keskmiselt 507 000 krooni aastas ning üle 500miljonilise aastakäibega ettevõtte juhtkeskmiselt 858 000 krooni.

Eelmise aasta 809miljonilise käibe ja 113miljonilise kasumiga lõpetanud ASi A. Le Coq Tartu Õlletehas juhataja Tarmo Noop ütles, et peab Eesti tingimustes suuremate ettevõtete tippjuhtide palga mõistlikuks suuruseks kusagil 70 000-100 000 krooni kuus. Ettevõtet peab Noop suureks, kui see suudab aastas vähemalt pool miljardit krooni käivet teha.

“Või siis inimeste arv — kui palju inimesi tuleb juhtida,” lisas Noop. “Või siis tõesti erakordsed asjad — vastutuse ulatus. Lennuliiklusteeninduse ASis võib väike vale liigutus tähendada mitte saamata kasu, vaid hukkunud inimesi, see on ju hoopis teise väärtusega.”

Noop, kes mulluses Eesti Ekspressi palgamiljonäride tabelis hõivas 6. koha, ütles eile, et ei näe põhjust oma sissetuleku suurust avalikult deklareerida. “Ma muidugi ei näe mingit põhjust seda ka häbeneda,” lisas ta, jäädes siiski kidakeelseks.