Maailma rikkaima riigi USA presidendi George W. Bushi aastapalk on 4,98 miljonit krooni. Umbes poole võrra lisanduvad sellele kompensatsioonid ja esinduskulud ning tasuta elamine Valges Majas.

Bushiga samaväärset palka saab Jaapani peaminister, veidi jääb maha Briti peaminister. Maailma riigijuhtidest teenib teadaolevalt aga enim Singapuri valitsuse juht Lee Hsien Loong, kes paneb aastas taskusse üle 12 miljoni krooni.

USA suurfirmade juhtide sissetulekutega võrreldes on Bushi palk õige tagasihoidlik. CNN Money and Fortunesi andmeil olid eelmise aasta sissetulekute tipus kolme naftafirma juhid, kelle teenistust paisutasid rikkalikud optsioonid ja boonused. Firma Nabors Industries tegevdirektor Eugene Isenberg teenis aastaga 888,2 miljonit krooni, Occidental Petroleumi juht Ray Irani jäi temast kümmekonna miljoniga maha. Parima palgaga naisjuht, Oracle’i peadirektor Safra Catz teenis Isenbergist kolm korda vähem, kuid oma 324,7 miljoni kroonise sissetulekuga edestas ta presidenti tublisti.

Suurte kontrastide maa on ka Venemaa, samuti Ukraina. Briti uurimisorganisatsiooni Hay Group andmeil on Venemaa presidendi Vladimir Putini aastapalk 1,11 miljonit krooni ja Ukraina presidendi Viktor Juštšenko aastapalk umbes 970 000 krooni. Samas on teada nendes riikides oma firmade tegevjuhtidena töötavate Vene oligarhide miljardilised aastasissetulekud. Ajakirja Wprost andmetel oli Vene rikaste edetabelis kolmandal kohal paiknev Alfa grupi omanik Mihhail Friedman kasvatanud aastaga oma vara 54,7 miljardi krooni võrra. Talle järgnenud Severstali omanik ja tegevjuht Aleksei Mordašov aga koguni 84,6 miljardi krooni võrra. Kahjuks pole teada, kui suur võib sellest olla palgaosa.