Mullu aprillis loodud Vedelkütusevaru Agentuur paistab silma selle poolest, et kuue nõukogu liikmega ettevõttes töötab vaid üks inimene, kelleks on juhatuse assistent. Teine assistent oli ka, kuid ta on lapsega kodus. Raamatupidamist ostab firma sisse. “Meil on eriline ettevõte ka,” põhjendas firma juhatuse liige Alan Vaht suurt nõukogu.

Üheksa kuu jooksul maksis agentuur nõukogule ligi 164 000 krooni. Kolme ettevõtlusinkubaatorit pidav Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopol maksis sihtasutuse kaheksaliikmelisele nõukogule veidi üle 372 000 krooni. Tehnopoli inkubaatorites tegutseb praegu 28 väikefirmat.

Kümnetesse miljonitesse ulatuva aastakasumiga Eesti Lootsil kulus mullu nõukogu liikmete tasudeks kokku ligi 400 000 krooni. See raha jagunes 12 inimese vahel. “Küsite vale inimese käest,” vastas Eesti Lootsi nõukogu esimees Kalev Lillo küsimusele, miks on hästitoimival ettevõttel nii palju nõukogu liikmeid. “Majandus- ja kommunikatsiooniminister määras oma käskkirjaga,” lisas Lillo, kes töötab Reformierakonna büroos.

“Eesti Lootsi nõukogu on juba ajalooliselt põhikirjas nõukogu liikmete arvu paika pannud,” põhjendas majandusministeerium pressiesindaja vahendusel. “Eri esindajatel on erinevad oskused ja ülesanded ning nõukogu on seni hästi toiminud, seega pole põhjust nõukogu suurust muuta.”.