EER tervitab Rimi kaubandusketi otsust tarbija soovide ja vajaduste arvestamisel ning avaldab heameelt, et tarbijate jõuline meelsusavaldus seda mõjutas.

Samas leiavad Eestimaa Rohelised, et juhtunu tõestab vajadust muuta toidukaupade turustamise regulatsioone.

EERi parlamendifraktsiooni liikme Aleksei Lotmani sõnul on möödapääsmatu tarbijate ja tootjate vaheliste „lusikameeste“ mõju vähendamine.

"Üheks lihtsaks meetmeks on mõttetute bürokraatlike nõuete kaotamine toidukaupade turustamise regulatsioonis," tõdes riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Lotman.

"Vajalik on lubada piiratud mahus müüki ka kodus tapetud veiste, lammaste ja sigade liha, mida peab saama turustada otse talust või ka toiduringide ja talupoodide kaudu,“ märkis ta.

Eestimaa Rohelised on seisukohal, et riigi õigusruum peab hoolitsema tarbijavaliku vabaduse eest. Sisult mõttetud ja tarbijat ahistavad piirangud tuleb kõrvaldada.

Rimi Eesti Food teatas 19. märtsil, et peatab eestimaise värske sea- ja veiseliha müügi kuni uute lepingute sõlmimiseni. Eile oli kaubanduskontsern sunnitud tõdema, et kodumaine toorliha tuleb lettidele tuua plaanitust varem.
Eesti tootjate toodangut asusid Rimi ja Säästumarketi kettidest välja tõrjuma Rimi kaubamärgiga importtooted.