BIG Elektroonika Tallinna kaupluse juhataja Jan Andre ütles ONOFFi keti ametlikule strateegiale viidates, et Sikupilli keskuses pikalt suletult seisnud poe avamise ning uue kaubamärgiga turule tuleku täpset aega teada ei anta. “Hetkel on see top secret,” märkis ta. “Teeme seda kunagi esimesel poolaastal.”

Eelmisest sügisest pärinevail andmeil pidi ONOFF avama Sikupilli keskuses kaupluse tänavu märtsis, viimasel kuul on ettevõte asunud lehekuulutuste kaudu sinna müüjaid otsima.

“See on nende sisemine strateegia, et nad ei teata avamise kuupäeva,” ütles OÜ Sikupilli Arendus tegevdirektor Savo Urke, kes tegeleb kaubanduskeskuse rentnikega. “Nad pole isegi mulle teatanud,” lisas ta, lausudes veel, et märtsikuus elektroonikauplust kindlasti ei avata.

ONOFF on rentinud mullu oktoobri alguses avatud Sikupilli keskuses ligi 1600 ruutmeetrit pinda, millest müügipind võiks ulatuda orienteeruvalt 1200 ruutmeetrini. Urke ei täpsustanud, kui palju või kas üldse rentnik praegu jõude seisva pinna eest maksab.

Arvestades kaubanduspinna ruutmeetri hinnaks näiteks 150 krooni kuus, millele lisandub käibemaks ning lisaks veel 30-40 krooni kommunaalkuludeks, siis tuleks ONOFFil erikokkuleppeid omanikuga arvestamata tasuda eelneva nelja kuu eest üle miljoni krooni renti.

Oma 20 kauplusega Eesti suurimaks koduelektroonika jaeketiks tõusnud +/- Elektroonika juhatuse esimehe Jaan Koppeli hinnangul mõjutab ONOFFi Sikupilli kaupluse avamine kindlasti siinset turgu, sest see on Eesti suurim kauplus.