"Samas tuleb märkida detaili, et päris 100% lihasisaldusega traditsioonilist keeduvorsti, viinerit ja sardelli ei ole võimalik teha," ütles Leedo Delfile.

Eestis on kõrge lihasisaldusega toodete tarbija Leedo hinnangul kindlasti olemas, nagu on ka tarbija madala lihasisaldusega toodetele. "Palju oleneb sellest, kuidas konkreetsele tarbijale toode maitseb. Igal juhul on see tervitatav vaheldus väikese ja keskmise lihasisaldusega toodetele poelettidel," sõnas ta.

Maag Lihatööstus teatas eile, et tõi turule uue vorstitoodete sarja Ehe, mille lihasisaldus on 100 protsenti. Ühe kilogrammi vorsti saamiseks kulub täpselt üks kilo sealiha. Ettevõtte müügi- ning turundusdirektor Meelis Laande selgitas, et 100protsendiline lihasisaldus saavutatakse peale liha kuumtöötlemist, kus osa niiskusest aurustub.