Saku Õlletehas jätkab uuringufirma Nielsen andmetel õlleturu liidripositsioonil hoides 2010. aasta kokkuvõttes 38,2 protsenti õllede mahulisest turuosast, millega edestab peakonkurent A. Le Coq´i.

Turuliidrite jõuvahekorrad möödunud aastal väljakujunenud turul märkimisväärselt muutunud ei ole.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul on Eesti õlleturg tugevalt paika loksunud.

„Vaadates tootjate stabiilselt püsivaid turuosasid lähiaastatel suuremaid muutusi oodata ei ole. Turuosad jäävad mõne protsendi võrra kõikuma ja turuliidrid hoiavad umbes 80 protsenti kogu õlleturust,“ ütles Tennilä, kes lisas, et hoopis suuremad kasvuvõimalused avanevad ekspordis, kus Saku Õlletehas on möödunud aastal suurt edu saavutanud.

Saku Õlletehasele kuulub hinnanguliselt 55 protsenti kogu Eesti õlletööstuse ekspordist. Ekspordimahud on möödunud aasta jooksul kasvanud rohkem kui 100 protsenti.

Suurima tõuke edukale ekspordiaastale andis Baltimaade ja Skandinaavia moodsaima purgiõllede villimisliini avamine novembris 2009, mille maksimaalne aastane tootmisvõimsus on suurem, kui Eesti purgiõllede turg kokku.

Tennilä sõnul on Saku Õlletehasele jätkuvalt kõige tähtsamateks prioriteetideks õllekultuuri areng ja premium toodete tutvustamine.

“Tänavune edukas aasta näitas, et oleme õigel teel. Kevadel turule toodud Tuborg saavutas kiirelt suure populaarsuse ja on tänaseks 9-protsendilise turuosaga enimmüüdud premium õlu Eestis.” ütles Tennilä.