"Tervitame uusi tegijaid Eesti õllemaastikul! Vanade olijate kõrval on koha sisse võtnud uus väike pruulikoda Põhjale Brewery, mis pruulib väikeste partiididena ehtsat käsitööõlle," kirjutas Saku tootejuht Lauri Talve firma Facebooki lehel, kuid lisas ka, et enne ühte pruulijate müügikohta sisenemist tuleks uurida, kas klient ikka lastakse uksepakust edasi.

"Uksel olevate hoiatussiltide põhjal otsustades on tegemist mingite suhteliselt radikaalsete tüüpidega, kes vihkavad ja eitavad kõike, mis vähegi vastuolus nendi endi tõekspidamistega… Nii et kui oled juhtumisi gei, neeger, venelane, vasakukäeline, helista igaks juhuks ette ja uuri, kas sa ikka sobitud nende kundeks," kirjutas Talve firma Facebooki lehel.

Selline postitus ei ole aga Põhjale Brewery eestvedaja Enn Pareli sõnul sobilik, kuna mehe sõnul on ühe müügikoha uksel silt kirjaga "Sakuvaba tsoon" ning seda vaid põhjusel, et kunded ei vaevaks teenindajaid pidevate küsimustega, kas neil ka Saku Originaali müüakse.

"Pudelisse on kõik inimesed alati teretulnud, sõltumata usutunnistusest, rahvusest, seksuaalsest orientatsioonist või poliitilistest tõekspidamistest, küll aga ei müüda seal teatud tüüpi õlut, kuna seda müüakse nagunii igal pool," kirjutas Parel Saku postitusele vastukajaks.

Parel lisas Saku lehel, et nad võtsid esitatud süüdistusi rassismi, vihkamise ja homofoobia osas äärmiselt tõsiselt.

Parel soovitas ühtlasi ka firmal teinekord enne mõelda, mida postitatakse, kuna taoline käitumine on tema sõnul lubamatu.