Tehasel ei ole plaanis asendada kraaniveetorustikku hõbedast torudega, erinevalt 1. aprillil mitmel pool Tallinnas levinud teadetele, teatas Saku.

„Teadet kraanivee torustiku asendamisest hõbedast torudega tuleks võtta aprillinaljana,“ ütles Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm. „Küll aga võtame kasutusele hõbeioniseerimistehnoloogia täiustamaks Vichy vee kvaliteeti,“ sõnas Ärm.

Vichy ioniseeritud vesi
Kõrgetasemeliseks puhastamiseks ja steriliseerimiseks kasutatav iON-S tehnoloogia, mida nüüdsest kasutatakse Vichy vee hõbedaga ioniseerimiseks, on sisuliselt väga sarnane vanaaegsete meetoditega.

Vette sattuvad hõbeioonid hävitavad kahjulikud bakterid ja pisikud. Samas ei muuda hõbeioonid ühtegi vee füüsilist või keemilist omadust ning maitse, värvus ja lõhn ei muutu.

Vichy mineraalvesi ühendab uusimad tehnoloogiad vee rikastamiseks. NASA valis vee puhastamiseks hõbeda juba 1960ndatel ning Venemaa ja Hiina kosmoselaevad kasutavad hõbedat vee puhastamiseks kosmoselendudel siiani.

Hõbeda positiivne toime on kuulus juba aastasadu
Juba vanad foiniiklased teadsid hõbeda „maagilisest“ toimest ning kasutasid hõbenõusid vee, veini ja äädika paremaks säilitamiseks.

Hõbedast nõelu kasutati idas akupunktuuriks ning meie esivanemad tavatsesid panna vee kaitseks kaevu ühe hõbemündi. Enne antibiootikumide leiutamist kasutati hõbedasulameid ohtralt meditsiinis. Hõbedat tunnustati just oma antibakteriaalse toime poolest, hõbedaosakesed imenduvad hõlpsasti ning ei põhjusta organismis vastureaktsioone.