Korduvkasutusega koodikaartidega ei saa pärast 1. juulit siseneda nii telefonipanka kui ka internetipanka, teatas Sampo Pank.

Korduvkasutusega koodikaart on vanimaid vahendeid enda tuvastamiseks elektroonsetes kanalites ja seetõttu ka üks kõige suurema riskitasemega oma turvalisuse osas.

Pangad on järjest vähendanud korduvkasutusega koodikaartidega teostatavate ülekannete päevalimiite ning praeguseks on korduvkasutusega koodikaartide päevalimiidid langenud 3000 kroonini, mis jääb paljudele klientidele liialt madalaks.

"Tänasel päeval ei näe me vajadust enam korduvkasutusega koodikaartide kasutamiseks, kuna ajad on läinud edasi ja on tekkinud uued võimalused enda tuvastamiseks internetipangas. Paljud kliendid kasutavad oma igapäevastes toimingutes teisi vahendeid nagu ID-kaart, Mobiil-ID või PIN-kalkulaator. Sampo Pangas on võimalik kõikidel klientidel kasutada ka ühekordsete koodidega koodikaarte, mida väljastame klientidele tasuta ja mis lubavad kliendil määrata endale ise vajalikud päevalimiidid," ütles Sampo Panga elektrooniliste kanalite valdkonnajuht Kerly Tosvel.

Klientidel on jätkuvalt võimalik peale 1. juulit teostada makseid Sampo internetipangas ja telefonipangas nii ID-kaardi, Mobiil-ID, PIN-kalkulaatori kui ka ühekordsete koodidega koodikaartide abil.

Klientidel, kel on soov kasutada korduvkasutusega koodikaartide asemel edaspidi ühekordsete koodidega koodikaarte või PIN-kalkulaatorit, palub Sampo külastada lähimat panga esindust.

Ühekordsete koodidega koodikaardid on klientidele tasuta.