“Ma saan muidugi aru, et kui kõikide turuosaliste välja öeldud numbrid kokku liita, siis tuleb see kõvasti üle saja,” nentis Sampo panga juhatuse esimees Härmo Värk, viidates pensionituru kogumahule. “Aga ma eeldan, et viie aasta pärast on turg suuremate pangagruppide vahel ära jaotatud.”

Hansapank on lubanud hõivata 60% turust, Ühispank 30%, LHV 10%, Seesam 15%. Koos ERGO Europaga turule tulev Trigon Capitali on rääkinud turuosast, mis on suurem kui Seesamil.

“Meie strateegiline fookus on säästu- ja kogumistoodete turul,” ütles Värk, tuginedes argumentidele, et inimesed muudavad säästmisharjumusi, mille oluliseks katalüsaatoriks on pensionireform.

Sampo tuleb turule kolme pensionifondiga, mille nimed on veel küll registreerimata. Sampo Pension Intress investeerib kogu kapitali võlakirjadesse, mille tootlus on tavaliselt 3-4%. Sampo Pension 25 paigutab 25% varast aktsiatesse, keskmise tootlusega 5%, ning Sampo Pension 50 paigutab 50% aktsiatesse. Ajaloolisele kogemusele tuginedes on taolise fondi tulusus 7%.

Sampo lubab sarnaselt teiste suuremate pankadega investeerida teise pensionisamba toodete reklaamimiseks sellel aastal 4–5 mln krooni.