„Kogusummas 679 424 eurot maksime eelmisel aastal välja surmajuhtumite korral, sellest kahjusummast oli laenukindlustusega seotud 393 950 eurot, ehk kindlustatu surma korral maksis laenu pangale tagasi kindlustusselts. Ajutine töövõimetus, mis võib olla tingitud olme- või sporditraumast, töö- või liiklusõnnetusest, on kahjujuhtumite korral endiselt esikohal. 2011. aastal registreeriti 404 kindlustusjuhtumit ja klientidele maksti välja 133 129 eurot,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst panga teates.

Kindlustusselts keeldus eelmisel aastal maksmast vaid 16 kahjujuhtumi korral (s.o 3 protsenti kõikidest kahjujuhtumitest), mil tegemist ei olnud õnnetusjuhtumiga või õnnetus juhtus enne kindlustuslepingu algust.

Antud juhtumitest vaid ühel korral leidis klient vajalikuks kindlustusseltsi otsus vaidlustada.

Hoolimata 2012. aasta detsembrist turul kehtima hakanud unisex-printsiibist, mille kohaselt on kindlustuslepingu sõlmimisel meeste ja naiste kindlustusmakse võrdne, näitab kahjustatistika selgelt meeste kõrgemat riskikäitumist.

2012. aasta surmaga lõppenud kahjujuhtumitest 62 protsenti oli seotud meesterahvastega ja meeste keskmine vanus surmajuhtumi korral oli möödunud aastal 47 aastat, naistel 57 eluaastat.

„Kliendid on hakanud lisaks vara kindlustamisele üha enam tähtsustama ka oma elu kindlustamist. SEB statistika näitab, et järjest enam on kliente, kes teadvustavad endile elus ette tulevaid võimalikke riske ja võrreldes 2011. aastaga sõlmiti eelmisel aastal elukindlustuslepinguid ligi 1,5 korda rohkem,“ lisas Holst.