Aasta jooksul on SEB kliendid soetanud Baltikumis enam kui 300 uut autot, mille CO2-heide on jäänud alla 130 g/km kohta. Populaarsemad automargid on Volkswagen, Fiat, Kia, Škoda ja Hyndai, teatas SEB.

„Laialt on levinud arvamus, et keskkonnahoidlikumad on vaid väikeautod ja pole olemas loodust säästvat pereautot, kuhu mahuks kaks-kolm last, jalgrattad, lapsevanker ja reisikotid. Tegelikult on nn roheliste autode sortiment üllatavalt lai: alla 130 g/km CO2-heitega mudeleid leiab autofirmadest enam kui kuuskümmend,“ märkis SEB Liisingu juht Ainar Leppänen.

SEB analüüsi kohaselt võimaldab keskkonnasäästlikuma auto valik ühelt poolt säästa loodust, kuid teisalt tekib ka märkimisväärne rahaline kokkuhoid, eelkõige arvestades üha tõusvaid kütusehindu. SEB andmeil võimaldab keskkonnasäästlikuma auto ostmine kokku hoida kütuse, kindlustuse ja liisingmaksete pealt võrreldes tavaautoga enam kui 1300 eurot aastas. Nelja aasta peale võib see tähendada kokkuhoidu, mis võrdub veerandiga auto ostusummast.

Hiljuti Ärilehes avaldatud tabeli järgi oli Eesti 2011. aastal Euroopa Liidu liikmesriikides müüdud uute sõiduautode keskmise heitekogusega 156,9 g CO2/km kõige viimasel kohal.