Pea 80 protsenti eraisikutest eelistab võtta auto liisingusse kuni viieks aastaks. Eraisikud sõlmisid nii kasutus- kui ka kapitalirendilepinguid (sisaldab järelmaksulepinguid) peaaegu võrdselt, äriühingute puhul oli see protsent vastavalt 73 ja 17, teatas pank.

"Sõidukiliisingu turgu mõjutab asjaolu, et uute sõiduautode müügi rekordaastatel (2007-2008) sõlmitud liisingulepingud hakkavad lõppema ning nende asemel hangitakse uusi sõidukeid - eriti ilmekalt tuleb see välja tarbesõidukite (väikekaubikute) segmendis," ütles SEB Liisingu juht Ainar Leppänen.

"Rolli mängib tõenäoliselt ka asjaolu, et kriisiaastatel lükkasid eraisikud ja ettevõtted sõidukite ostu edasi, kuid on asunud neid nüüd liisingu abil ellu viima. Aeg näitab, kas areng jätkub ka aasta teises pooles."

Eelmisel aastal oli keskmine kuue kuu sõidukiliisingu intress Eesti Panga andmetel 4,17 protsenti, selle aasta kuue kuu keskmine intress on 3,75, seega sõidukiliising on baasintressimäära langemisega klientidele veidi soodsamaks muutunud. Aasta esimeses pooles liisitud uute ja kasutatud sõiduautode vahekord ei ole eelmise aasta sama ajaga võrreldes muutunud: 64 protsenti liisiti uusi ja 36 protsenti kasutatud autosid.

Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) andmeil müüsid Eesti automüüjad kuue kuu kokkuvõttes 10 449 uut sõiduautot, mis on 18,9 protsenti enam kui 2011. aasta samal perioodil.