Suuremad muudatused SEB sularahateenuste hinnakirjas, mis jõustuvad 1. veebruarist 2014:

1. Kontoris hakkab sularaha sissemakse maksma nii era- kui ärikliendile 0,3% summast, minimaalselt 2 eurot. Seni said erakliendid sularaha kontole sisse maksta tasuta. Tasuta sissemakse võimalus säilib juuniorkonto omanikele kuni 100 euro ulatuses kuus. SEB-l on üle Eesti 44 sularaha sissemakseautomaati, mis tähendab, et puudub otsene vajadus telleri kaudu sularaha kontole sisse maksta.

2. Sularaha väljamakse kontoris maksab nii era- kui ärikliendile 0,4% summast, minimaalselt 2 eurot. 0,4% teenustasu kehtis ka enne, kuid minimaalne teenustasu tõusis 1,92 eurolt 2 eurole. Iga SEB pangakontori juures on ka sularahaautomaat, mille vahendusel on võimalik sularaha välja võtta ilma tellerit kasutamata.

3. Müntide sisse- ja väljamakse hakkab maksma 3% summast, minimaalselt 2 eurot. Seni maksis sissemakse 1,5% summast, minimaalselt 1,6 eurot. Lapsed saavad juuniorkontot kasutades tasuta münte sisse maksta 100 euro väärtuses kuus. SEB analüüsis seniseid laste sissemakseid ja need on väga harva suuremad kui 100 eurot.

4. Kui seni oli sularaha sissemaksmine sularaha sisse- ja väljamakseautomaatide vahendusel tasuta, siis edaspidi on tasuta kuni 6000 euro sissemaksmine kuus. Piirsummast suuremate tehingute puhul tuleb maksta teenustasu 0,2% ületatavast summast. Selline hinnakirja muudatus oli põhjendatud seetõttu, et 3,5 protsenti klientidest, kes teevad nii suuri sissemakseid hoiab ringluses 52 protsenti sularahast. Nende klientide suunamine elektroonilisele arveldamisele tõstaks mahtusid, mis võimaldaks pakkuda soodsamaid kaardimakseid kõikidele klientidele.

5. Seni kehtis sularaha automaadist tasuta väljavõtmisele piirmäär 2000 eurot kuus. 1. veebruarist on see piirmäär 1000 eurot kuus ning sellest suuremate summade väljavõtmisel kuus tuleb tasuda teenustasu 0,3% summast. Üle 1000 euro kuus võtab sularaha automaadist välja 3,5 protsenti klientidest. Nende klientide motiveerimine kaardimakseid kasutama suurendaks taaskord mahtusid, mis võimaldaks pakkuda soodsamaid kaardimakseid kõikidele klientidele.

SEB andis ühtlasi teada, et pakub mitmeid lahendusi, kuidas eraisikud saaksid omavahel sularahavabalt arveldada (nt ülekanded mobiilipangas või mobiilimakse) ja kaupmeestele on SEB pakkunud tasuta või vähendatud kuumaksuga (5 eurot kuus) makseterminale kaardimaksete pakkumiseks. Kaupmehetasud kaardimaksetelt on viimastel aastatel vähenenud koos mahtude suurenemisega 3 protsendilt ligikaudu 1 protsendile. Suurendades kaardimakseid poole võrra, 50 protsendilt 75-le, saaksid pangad  pakkuda kaardimaksete käitlemist kaupmeestele veelgi soodsamalt ehk kaardimaksete kulud langeksid veelgi.