"Bussitransport on jõudmas sellisesse faasi, kus enam ei saa kahjumlikke liine elus hoida kasumlike arvelt. Linnadevaheline kaugbussiliiklus toimub Eestis kommertsalustel, mis tähendab, et iga reis peab oma kulud ise katma," põhjendas muutust Eesti Buss OÜ juhatuse liige Tõnu Ruusamäe.

Ta lisas, et hindu muudetakse vaid nendel liinidel, kus see on liini käigus hoidmiseks vajalik. "Paraku on meie liinivõrgus praegu reise, mis oma kulusid ei kata," nentis Ruusamäe.

Hinnamuudatuse leevendamiseks laiendab bussifirma soodustuste saajate ringi ega tõsta hindu neil liinidel, kus kulud juba piletitulust kaetud on.

Kui seni said Noorte Ekspressi liinivõrgus soodsamalt reisida kuni 26-aastased noored, siis edaspidi kehtib soodustus kuni 30-aastastele.

„Oleme oma soodusprogrammile saanud palju tagasisidet, eriti tudengitelt, kes teevad palju Eesti-siseseid sõite. Tänapäeval ei õpi ülikoolis ainult alla 26-aastased noored vaid ka vanemad, mistõttu otsustasime laiendada soodustuse saajate ringi kuni 30-aastastele reisijatele,“ ütles Ruusamäe.

Lisaks hakkavad üle 60-aastased reisijad saama senise teisipäeva, kolmapäeva ja neljapäeva kõrval soodsamalt sõita ka laupäeviti.

Muudatus toimub ka kliendikaardisüsteemis. Kui siiani on viimasega olnud soodustus 0.30 eurot piletist, mis ületab 1.30 eurot, siis edaspidi on soodustus 10 protsenti ja mitte vähem kui 0.30 eurot.

Eesti Buss OÜ on SEBE grupi tütarettevõte, mis opereerib alates novembrist 59 Eesti-sisest kaugbussiliini.