MTÜ Hingest saab projekti teostamiseks 70 000 krooni, Riina Raudse projekti toetatakse 50 000 krooniga. Kogu summast ühe kolmandiku ehk 80 000 krooni annab Hansapank, ülejäänu Heateo Sihtasutuse teised partnerid, ütles Hansapank Eesti sponsorsuhete spetsialist Elo Võrk. “Sel aastal investeerib Hansapank sihtasutusse miljon krooni, lisaks toetatakse erinevaid projekte ja sotsiaalseid algatusi,” ütles Võrk.

“Suureks abiks sihtasutusele on ka kümmekond eraisikut, kes toetavad meid igakuise püsiannetusega, mille suuruseks 3000 krooni,” märkis Heateo Sihtasutuse juhataja Artur Taevere. Eraisikutest toetajad on näiteks Eesti Kultuurkapitali nõukogu liige Hannes Tamjärv ja ASi Tavid nõukogu esimees Alar Tamming.

Ühe selleaastase võiduprojekti autoriteks on kolm noort meest: Risto Oitmaa, Kaarel Roosa ja Margus Mägi, kes lõpetamas kõrgkooli majanduse erialal ning üheskoos moodustavad MTÜ Hingest. Margus Mägi sõnul oli algne plaan hakata kunsti vahendamise pealt tulu teenima. Puuetega inimestega kohtudes aga hakkas algse idee pärast piinlik ja otsustati luua hoopis mittetulundusühing, kust kunsti vahendamisega isiklikku tulu ei teenita.

Teise tunnustust pälvinud projekti autorile Riina Raudsele tuli idee HIV-teemaga tegelema hakata tänu inspireerivale õppejõule. Tema võidutöö eesmärk on kaasata erasektor HIV ennetusse, viies vajalikud teavitusprogrammid töökohtadesse. Žürii liikme Priit Mikelsaare sõnul hinnati projekte kolmest kriteeriumist lähtuvalt: meeskonna tugevus, idee elujõulisus ja uudsus ning kolmandaks sotsiaalne aspekt. Sihtasutuse juhataja Taevere märkis, et 49 laekunud projekti tase oli üsna erinev. “Edaspidi soovitaks osalejatel