"Selveri jaoks võetakse kasutusele seni aastaid tühjana seisnud pind Balti Jaama perroonide poolses otsas, kus kunagi asus Swedbanki kontor, ning osaliselt ka aatriumiruum," ütles Selveri esindaja Annika Vilu Delfi Ärilehele.

Piletikassad on Vilu sõnul viidud üle senisest loogilisemasse kohta, lähemale reisijate käiguteele, mis jääb trollipeatuse poolsest uksest sisenedes otse.

"Selles kesklinna piirkonnas puudub täna korralik toidupood," põhjendas Selveri keti juht Andres Heinver asukohavalikut.

"Balti jaam on Tallinna kesklinna üks olulisi sõlmpunkte, mida läbivad nii rongireisijad kui linna külastavad turistid, samuti asub siin maakonnaliinide bussijaam ning trolli- ja trammipeatus."

Kuuesajaruutmeetrise müügipinnaga Selveris saab tööd 20 inimest. Lisaks Selveri kauplusele tegutsevad reisijate terminalis ka restoran, reisibüroo, postkontor ja internetipunkt.

Balti jaama omanikfirma Realway juhatuse liikme Andrei Ostovi sõnul läbib aastas Balti jaama ligi neli miljonit reisijat ning tulevikus kasvab külastajate arv seoses rongiliikluse tihenemisega veelgi.

Kauplus on hetkel projekteerimisjärgus, ehitaja valimiseks korraldatakse konkurss.

Eesti kapitalil Selveri jaeketti kuulub 40 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selver annab tööd 2300 inimesele. Möödunud aasta müügitulu oli 329,9 miljonit eurot ning kliendid tegid aasta jooksul 32,7 miljonit ostu.